Jezik

Studijska posjeta Trst - Udine - Ljubljana

Nakon završene edukacije komorskih radnika, šest najbolje ocijenjena učesnika su imali priliku da u pratnji predstavnika aplikanta Projekta WeB, Područne privredne komore Banja Luka, učestvuju u studijskoj posjeti komori Grada Trsta, Area Science Park – tehnološkom parku u Trstu, Friuli Innovacione centru u Udinama kao i Tehnološkom parku u Ljubljani.
Tokom posjete Komori Trst, učesnici su se upoznali sa aktivnostima Komore, Privrednim registrom koji Komora pruža kao uslugu svojim članicama kao i drugim, posebno IKT, alatima koje Komora posjeduje.  
 
U dijelu studijskog programa koji je predviđao posjete tehnološkim parkovima, učesnici posjete su bili u prilici da posjete tehnološke centre u Trstu, Udinama kao i Ljubljani. Tokom posjeta, zaposleni u komorama su saznali o aktivnostima koje se vode u okviru centara, načine realizovanja aktivnosti kao i dragocjene informacije o procesu funkcionisanja programa za start – up preduzeća, akceleratore preduzeća, načine funkcionisanja centara za transfer znanja kao i mnoge druge informacije.
 

 

 
Domaćinima posjeta su prezentovani projekat WeB kao i portal www.col.ba kao alat koji tehnološki centri u saradnji sa preduzećima iz oblasti IKT mogu iskoristiti za povezivanje sa preduzećima koja su registrovana u bazi podataka Company Online.
 
U razgovoru sa domaćinima posjete, svi su bili saglasni da postoji zajednički interes za povezivanjem i učešćem u novim potencijalnim projektima u budućnosti. Predstavnici Tehnološkog parka iz Ljubljane su pozvali predstavnike komora da zajedno organizuju posjetu konferenciji PODIM koja će u maju biti organizovana u Mariboru a koja predstavlja rezultat trilateralnog projekta Italije, Slovenije i Austrije. Konferencija obuhvata teme vezane za saradnju start-up preduzeća kao i osnivanje kompanija. Ciljna grupa su mladi istraživači – studenti kao i svršeni studenti koji su zainteresovani za pokretanje sopstvenih preduzeća i to iz oblasti IKT-a.

Program posjete
 
 

Ostavi komentar