Jezik

Okrugli sto Elektronsko poslovanje - dostupnost i razmjena izvornih podataka

Okrugli sto "Elektronsko poslovanje - dostupnost i razmjena izvornih podataka" je peti u nizu okrugli sto u organizaciji Područne privredne komore Banja Luka i partnera u projektu WeB koji imaju za cilj unapređenje političkog i stručnog dijaloga u procesu donošenja odluka pri formiranju poslovnog okruženja u BiH za preduzeća koja djeluju u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).
Tema okruglog stola je veoma aktuelna u BiH. U posljednjih nekoliko godina, a posebno s pojavom ekonomske krize, pitanja održivog razvoja i izgradnje modela privrednog rasta koji bi bio zasnovan na konkurentnosti i inovativnosti, dobijaju sve veći značaj. Imajući u vidu da je za ovakav pristup upravljanju poslovnim okruženjem ključan kvalitet i dostupnost informacija neophodnih za donošenje odluka, nužno je pružaoce i korisnike podataka uvezati što efikasnije.
Učesnici okruglog stola, predstavnici organa uprave u BiH, institucija, privrednih komora i preduzeća, će kroz konstruktivnu stručnu raspravu doći do zaključaka u vidu smjernica za primjenu novih metoda i tehnika u razmjeni informacija, obezbjeđivanje interoperabilnosti podataka i zakonskog regulisanja ove oblasti. 
Zainteresovani za učešće u radu okruglog stola se mogu prijaviti na mail:igorp@bl.komorars.ba ili na telefon 051 215 564.
 
Program okruglog stola

Mjesto: Trebinje, Hotel Leotar
Vrijeme: 6. mart 2015. u 11 sati
 
11.00 – 11.10 Uvodna riječ
Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka
Veselin Savić, direktor Područne privredne komore Trebinje
11.10 – 11.25 Predstavljanje rezultata projekta WeB i podnesenih inicijativa za unapređenje poslovnog ambijenta
WeB | Igor Pandžić, saradnik na projektu
 
11.25 – 11.45 Dostupnost i razmjena izvornih podataka
Privredna komora Republike Srpske | Slobodan Dragičević, Sekretar Udruženja za IKT
 
11.45 – 12.05 Dostupnost informacija i podataka iz Registara APIF-a putem implementiranih IT rešenja
Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge | Jelena Ćetković, direktor
 
12.05 – 13.30 Diskusija i formulisanje zaključaka
Moderator | Slobodan Dragičević
 
 13.30 Ručak
 
 
 
Interoperabilnost (lat. inter – između i opera – rad) je sposobnost pružanja usaglašenih usluga korisnicima u slučaju kada su pojedinačne komponente tehnički različite i njima upravljaju različite organizacije. (www.wikipedia.org)
 
Poziv

Ostavi komentar