Jezik

Interreg MED poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

U toku je drugi poziv za program Interreg Mediterranean čije su projektne ideje finansirane od strane ERDF (European Regional Development Fund) i IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) fondova EU. Poziv za dostavljanje projektnih ideja je otvoren do 31. marta 2017. godine.
Modularni projekti, koji mogu biti finansirani ovim sredstvima, su podijeljeni na jedno modulne projekte i integrisane projekte. Projekti mogu pripadati jednoj od tri sljedeće ose:
  1. INOVACIJE – „Plavi“ rast (ribarstvo i kultura mora, biotehnologije, obalni i morski turizam), „Zeleni“ rast (menadžment otpada/reciklaža, obnovljivi izvori energije, pametni gradovi), Kreativne industrije i Društvene inovacije;
  2. EKONOMIJA NISKE EMISIJE KARBONA;
  3. OKRUŽENJE – Obalni i morski održivi turizam, menadžment i umrežavanje zaštićenih područja;
Pravo učešća u projektima imaju nacionalne, regionalne i lokalne javne ustanove, ustanove definisane javnim pravom kao i neprofitne privatne ustanove. IPA partneri (BiH ustanove i NVO) ne mogu djelovati kao vodeći partneri (aplikanti) na projektu.
Ukoliko želite da potražite eventualnog partnera ili da ponudite svoje kompetencije, najbolji način za to je kroz forum, koji je organizovan kroz portal na sljedećoj adresi http://interreg-med.eu/en/med-community/
Prezentacije sa info dana, održanog u Sarajevu možete pronaći ovdje - prezentacija 1, prezentacija 2.
Sve ostale dokumente i informacije vezane za ovaj poziv možete pronaći na www.interreg-med.eu

Ostavi komentar